Χριστούγεννα 2023: Πρωτότυπα δώρα για παιδιά έως 12 ετών

Χριστούγεννα 2023: Πρωτότυπα δώρα για παιδιά έως 12 ετών
Γενικά Blogs

Τα Χριστούγεννα βρίσκονται προ των πυλών και όλα τα παιδιά προσμένουν καρτερικά τη στιγμή που θα λάβουν τα φετινά δώρα τους από τον… Άγιο Βασίλη. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση άλλωστε από το να βλέπεις τη χαρά ζωγραφισμένη στο πρόσωπο ενός μικρού παιδιού που ξετυλίγει τα δώρα του. Η διαδικασία για την επιλογή ωστόσο του κατάλληλου δώρου δεν είναι ούτε απλή ούτε εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά μικρών ηλικιών. Όλοι θέλουμε να προσφέρουμε ένα δώρο πρωτότυπο, που θα το λατρέψουν τα παιδιά και παράλληλα θα έχει και κάποιον εκπαιδευτικό ή χρηστικό χαρακτήρα. Τα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού είναι αυτά κατά τη διάρκεια των οποίων διαμορφώνεται ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου και σίγουρα τα παιχνίδια και οι δραστηριότητες στις οποίες επιδίδεται ένα παιδί παίζουν καθοριστικό ρόλο.

Στο BlablaToys.gr χάρη στην μεγάλη εμπειρία που διαθέτουμε στον χώρο των παιδικών παιχνιδιών, ετοιμάσαμε μια λίστα με πρωτότυπες ιδέες για δώρα, για παιδιά έως 12 ετών, που θα κάνουν τους μικρούς μας φίλους να ξετρελαθούν φέτος τα Χριστούγεννα!

1 – Εκπαιδευτικά παιχνίδια

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια αποτελούν αναμφίβολα μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη ιδέα για δώρο Χριστουγέννων. Πρόκειται για παιχνίδια κομμένα και ραμμένα στις ανάγκες των μικρών παιδιών, καθώς τους προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις και τους βοηθούν να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους. Παράλληλα, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια είναι μια μεγάλη κατηγορία παιχνιδιών, η οποία εξελίσσεται διαρκώς, και έτσι σίγουρα θα μπορέσετε να ανακαλύψετε νέες προτάσεις δώρων, που θα κάνουν τη διαφορά φέτος τα Χριστούγεννα. Παιχνίδια όπως το Eξυπνούλης - Mήνες και Eποχές και το Eξυπνούλης - Mαθαίνω μόνος μου έχουν άκρως εκπαιδευτικό χαρακτήρα και προσφέρουν εξαιρετικά σημαντικές γνώσεις σε ένα μικρό παιδί.

2 – Διαδραστικά παιχνίδια

Στην ίδια φιλοσοφία κινούνται και τα διαδραστικά παιχνίδια τα οποία επίσης αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για τα φετινά Χριστούγεννα. Μην ξεχνάτε πως ένα διαδραστικό παιχνίδι απαιτεί ενεργητική σκέψη, και εξάπτει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα ενός παιδιού. Πρόκειται για δεξιότητες που έχει ανάγκη κάθε παιδί μέχρι την ηλικία των 12 ετών, ώστε να μπορέσει να εφοδιαστεί με τα απαραίτητα εργαλεία που χρειάζεται για τη μετέπειτα εκπαιδευτική πορεία του.

3 – Δημιουργικά παιχνίδια

Ένα δημιουργικό παιχνίδι μπορεί να βοηθήσει τα μικρά παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο της τέχνης και να «ξυπνήσει» τις καλλιτεχνικές φλέβες τους. Αν ψάχνετε για ένα πρωτότυπο δώρο Χριστουγέννων για παιδιά έως 12 ετών, τότε σίγουρα τα δημιουργικά παιχνίδια θα πρέπει να φιγουράρουν ψηλά στη λίστα με τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε να ζητήσετε τη γνώμη των παιδιών, για να αποφανθείτε σχετικά με το ποιο παιχνίδι τους ταιριάζει καλύτερα ή να κινηθείτε σε κλασσικές επιλογές όπως η πλαστελίνη, το σετ ζωγραφικής και τα τουβλάκια που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά ένα μικρό παιδί να αναπτύξει καλλιτεχνικές ανησυχίες και να αποκτήσει δημιουργική σκέψη.

4 – Παιχνίδια μίμησης ρόλων

Δεν υπάρχει τίποτα πιο πρωτότυπο από τα παιχνίδια μίμησης ρόλων και ο λόγος είναι απλός: τα ίδια τα παιδιά τα προσαρμόζουν στη δική τους κοσμοθεωρία. Πρόκειται φυσικά για παιχνίδια με έντονο εκπαιδευτικό και διδακτικό χαρακτήρα, καθώς προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις στα μικρά παιδιά ενώ ταυτόχρονα ενδέχεται να συμβάλουν καθοριστικά και στον μετέπειτα επαγγελματικό προσανατολισμό τους. Παιχνίδια όπως η καφετιέρα με κάψουλες - Kitchen Set βάζουν αμέσως τα μικρά παιδιά σε έναν ρόλο και τα βοηθούν να γνωρίσουν τον κόσμο των ενηλίκων μέσα από μια παιδική αθωότητα.

Στο BlablaToys.gr θα ανακαλύψετε εκατοντάδες πρωτότυπες ιδέες δώρων για παιδιά έως 12 ετών για φέτος τα Χριστούγεννα, για να κάνετε τη διαφορά και να προσφέρετε ένα δώρο που θα πιάσει τόπο και σίγουρα θα ενθουσιάσει.