Εκπαιδευτικά παιχνίδια: 4 προτάσεις για παιδιά προσχολικής ηλικίας

Εκπαιδευτικά παιχνίδια: 4 προτάσεις για παιδιά προσχολικής ηλικίας
Γενικά Blogs

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια είναι αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα δώρα που μπορούμε να κάνουμε σε ένα μικρό παιδί. Συνδυάζουν γνώση και διασκέδαση και τα παιδιά τα λατρεύουν, καθώς μπορούν να παίζουν επί ώρες με αυτά και να ανακαλύπτουν τον κόσμο γύρω τους. Ειδικά για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή, βοηθώντας τα να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για μια σειρά από σημαντικά θέματα, όπως το ζωικό βασίλειο, τα γράμματα, τους αριθμούς και πολλά άλλα.

Στο BlablaToys.gr γνωρίζουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα εκπαιδευτικά παιχνίδια για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, για αυτό μεριμνούμε ώστε να ανανεώνουμε συνεχώς τη λίστα με τα διαθέσιμα προϊόντα στο κατάστημά μας, τοποθετώντας νέα, σύγχρονα και εξαιρετικά χρήσιμα παιχνίδια.

Ας δούμε λοιπόν 4 προτάσεις εκπαιδευτικών παιχνιδιών που είναι μια ιδανική επιλογή για κάθε παιδί προσχολικής ηλικίας!

#1 – Ο πλανήτης μας

Μέσω των εκπαιδευτικών παιχνιδιών ένα μικρό παιδί είναι σε θέση να γνωρίσει καλύτερα τον κόσμο γύρω του. Να μάθει για το ζωικό βασίλειο, τα φυτά, τα ζώα που έχουν εξαφανιστεί, τα ποτάμια, τις θάλασσες ή ακόμα και να αποκτήσει γεωγραφικές γνώσεις. Οι επιλογές είναι κυριολεκτικά αναρίθμητες σε αυτή την κατηγορία με παιχνίδια όπως το «Που ζουν τα ζώα», της σειράς «Εξυπνούλης» από την As Company. Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας μπορούν να μάθουν μέσα από διασκεδαστικές κάρτες τα ονόματα των ζώων αλλά και το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Αντίστοιχα, το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Μιξ και Μαξ» της ίδιας σειράς, μπορεί να βοηθήσει ένα παιδί άνω των 2 ετών να μάθει τα ζώα ενώ παράλληλα ενισχύει τις οπτικές και διανοητικές του ικανότητες.

#2 – Βασικές γνώσεις

Παράλληλα, τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμες, βασικές γνώσεις σε μια μεγάλη γκάμα θεμάτων και να εφοδιαστούν με πληροφορίες που θα τους φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στο μέλλον. Όλα αυτά μάλιστα με έναν τρόπο διασκεδαστικό και ευχάριστο. Το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Αντίθετα» για παράδειγμα, βοηθάει τα μικρά παιδιά να μάθουν αντίθετες έννοιες, ενώ ελέγχουν μόνα τους εάν έχουν κάνει λάθος και έτσι ανακαλύπτουν πως μπορούν να μάθουν μέσα από τα λάθη τους.

#3 – Δημιουργικότητα

Τα εκπαιδευτικά παιχνίδια είναι εξαιρετικά διασκεδαστικά, καθώς πολλά εξ’ αυτών πρακτικά βοηθούν το μικρό παιδί να γίνει δημιουργικό και να αφήσει τη φαντασία του ελεύθερη. Ο πίνακας γράψε σβήσε Baby Dinosaur για παράδειγμα κάνει αυτό ακριβώς, καθώς το παιδί έχει στα χέρια του ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι με το οποίο μπορεί να δίνει «σάρκα και οστά» στις σκέψεις και τη φαντασία του.

#4 – Οξυδέρκεια

Ταυτόχρονα, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να βοηθούν τα παιδιά να γίνουν πιο έξυπνα και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους σε μια σειρά από ιδιαίτερα σημαντικά ζητήματα. Αυτό ακριβώς κάνει και το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Συναισθήματα», κατασκευασμένο ώστε να βοηθάει παιδιά άνω των 3 ετών να εκφράζονται καλύτερα και να αντιλαμβάνονται την έννοια των συναισθημάτων τους.

Στο BlablaToys.gr θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα οποία θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να αποκτήσουν νέες γνώσεις και δεξιότητες, να γίνουν πιο έξυπνα και να «ξυπνήσουν» τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Όλα αυτά μάλιστα με ένα τρόπο διασκεδαστικό και ευχάριστο.