10 προτάσεις για χριστουγεννιάτικα δώρα που θα εξάψουν τη φαντασία των παιδιών

10 προτάσεις για χριστουγεννιάτικα δώρα που θα εξάψουν τη φαντασία των παιδιών
Γενικά Blogs

Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που τα παιδιά την προσμένουν καρτερικά. Ο λόγος είναι φυσικά τα δώρα που λαμβάνουν, η ανάπαυλα από τις σχολικές υποχρεώσεις αλλά και οι ευχάριστες οικογενειακές στιγμές. Δεν είναι εύκολο να επιλέξει κανείς το κατάλληλο δώρο για ένα παιδί. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τα ενδιαφέροντα ενός παιδιού, τις ανάγκες του αλλά και το πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι ένα παιχνίδι.

Στο BlablaToys.gr ετοιμάσαμε μια λίστα με 10 ιδέες για χριστουγεννιάτικα δώρα που θα εξάψουν τη φαντασία των παιδιών και θα σας βοηθήσουν να κάνετε φέτος τη διαφορά!

#1 – Επιτραπέζια παιχνίδια

Τα επιτραπέζια εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών, τα βοηθούν να κοινωνικοποιηθούν γρηγορότερα και φυσικά να αποκτήσουν νέες γνώσεις. Μπορείτε να προτιμήσετε κλασσικές επιλογές όπως μια Monopoly ή να στραφείτε σε πιο μοντέρνα επιτραπέζια, που σίγουρα θα συναρπάσουν τα παιδιά σας και θα κάνουν τα φετινά Χριστούγεννα αξέχαστα, όπως το Cluedo Harry Potter.

#2 – Playmobil

Τα Playmobil θεωρούνται – και όχι αδίκως – ένα από τα πλέον διαχρονικά παιχνίδια και σίγουρα δεν έχουν εποχή. Ωστόσο, τα Χριστούγεννα είναι μια ιδανική περίοδος για να προσφέρετε Playmobil στα παιδιά σας, καθώς μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για να αφηγηθούν ιστορίες, να διασκεδάσουν και φυσικά να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη. Το Playmobil Princess παραμυθένιο πριγκιπικό παλάτι για παράδειγμα έχει έντονη τη μαγεία των Χριστουγέννων και αυτή την άκρως παραμυθένια διάθεση που κατακλύζει αυτή την περίοδο τις καρδιές όλων.

#3 – Κούκλες Barbie

Οι κούκλες Barbie είναι ένα επίσης διαχρονικό παιχνίδι, το οποίο ωστόσο φέτος λόγω και της αντίστοιχης ταινίας, έγινε ξανά εξαιρετικά δημοφιλές. Με τις κούκλες Barbie τα παιδιά σας μπορούν να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη, να υποδυθούν ρόλους και φυσικά να διασκεδάσουν με έναν τρόπο μοναδικό κάθε φορά. Μπορείτε παράλληλα να προμηθευτείτε διάφορα αξεσουάρ ή ένα ολόκληρο σετ με κούκλες Barbie, για να κάνετε τη διαφορά.

#4 – Παιχνίδια μίμησης

Τα παιχνίδια μίμησης ή ρόλων είναι γνωστό πως εξάπτουν τη φαντασία των μικρών παιδιών. Αποτελούν εξαιρετική επιλογή αν θέλουμε να βοηθήσουμε ένα μικρό παιδί να αντιληφθεί τον τρόπο που λειτουργεί ο κόσμος γύρω του και φυσικά να γίνει πιο κοινωνικό και να αποκτήσει νέες γνώσεις. Η παιδική κουζίνα μωβ με αξεσουάρ για παράδειγμα που θα βρείτε στο eshop μας, βάζει αμέσως τα μικρά παιδιά στον ρόλο ενός σεφ και τους βοηθάει να γίνουν πιο δημιουργικά και δραστήρια.

#5 – Lego

Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα Lego παιχνίδια. Μια ακόμα ιδανική επιλογή που θα βοηθήσει τα παιδιά μας να γίνουν πιο δημιουργικά και να περάσουν παραγωγικά την ώρα τους φέτος τα Χριστούγεννα. Μην ξεχνάτε πως τα παιδιά λατρεύουν τα Lego και έτσι πρόκειται αναμφίβολα για ένα δώρο που θα βρει ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση.

#6 – Φιγούρες δράσης

Οι φιγούρες δράσης ακριβώς επειδή και αυτές βάζουν τα παιδιά στη διαδικασία να υποδυθούν έναν ρόλο και να παίξουν, συμπεριλαμβάνονται στη λίστα με τις προτάσεις δώρων που μπορούν να εξάψουν τη φαντασία των παιδιών. Προτιμήστε φιγούρες δράσης μοντέρνες, που σίγουρα θα ικανοποιούν τις προτιμήσεις των παιδιών σας.

#7 – Κουκλοθέατρο

Ένα κουκλοθέατρο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για δώρο Χριστουγέννων. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν, να σκαρφιστούν ιστορίες ή να μιμηθούν αγαπημένα τους παραμύθια και ήρωες κινουμένων σχεδίων. Μια ωραία επιλογή για δώρο είναι τα Playgo ζωάκια Happy Finger Puppets, που είναι ιδιαίτερα εύχρηστα και σίγουρα τα μικρά παιδιά θα τα λατρέψουν.

#8 – Παιχνίδια μουσικής

Η μουσική μας ταξιδεύει. Το ίδιο ακριβώς κάνουν ωστόσο και τα παιχνίδια μουσικής όπως μια παιδική κιθάρα ή μια παιδική φλογέρα. Μέσω αυτών τα παιδιά θα αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους ενώ παράλληλα μπορούν να αποκτήσουν και μουσικές γνώσεις.

#9 – Πλαστελίνες

Οι πλαστελίνες παραμένουν μέχρι και σήμερα μια εξαιρετική επιλογή για δώρο Χριστουγέννων. Χρησιμοποιώντας πλαστελίνες ένα παιδί μπορεί να επιστρατεύσει τη φαντασία του και να προβεί σε όμορφες δημιουργίες. Παράλληλα, θα αναπτύξει καλλιτεχνικές δεξιότητες, ενώ μπορούν να συνδυαστούν με άλλα αντίστοιχα παιχνίδια όπως ο πηλός και οι χειροτεχνίες.

#10 – Διαδραστικά παιχνίδια

Τα διαδραστικά παιχνίδια αποτελούν αναμφίβολα μια ακόμα ιδανική πρόταση για δώρο Χριστουγέννων. Μέσω αυτών τα παιδιά αποκτούν νέες δεξιότητες, γίνονται πιο δημιουργικά ενώ παράλληλα αξιοποιούν παραγωγικά τον χρόνο τους.

Στο BlablaToys.gr θα ανακαλύψετε δεκάδες ιδέες για δώρα Χριστουγέννων, καθώς στη μεγάλη γκάμα των παιδικών παιχνιδιών που διαθέτουμε θα βρείτε σίγουρα αυτά που χρειάζεστε για να ενθουσιάσετε τα παιδιά σας!