Τηλεφωνικές Παραγγελίες - 2102476132
ESPA
Άδειο καλάθι
Δεν υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα

5 tips για να διαλέξετε τα καλύτερα παιδικά παιχνίδια

Τα παιδιά λατρεύουν τα παιχνίδια και αυτό σίγουρα είναι γνωστό σε όλους. Το γεγονός ωστόσο ότι πλέον στην αγορά μπορεί κανείς να βρει κυριολεκτικά αναρίθμητες επιλογές σε παιδικά παιχνίδια καθιστά ακόμη πιο δύσκολη την απόφαση για το πιο να επιλέξει! Επιτραπέζια, puzzles, τηλεκατευθυνόμενα, μουσικά όργανα, κούκλες, πολεμικά, διαδραστικά και εκπαιδευτικά είναι μόλις μερικά από τα είδη παιχνιδιών που μπορεί κανείς να βρει σε αφθονία στο εμπόριο, ωστόσο το – εύλογο – ερώτημα είναι ποιο απ’ όλα να προτιμήσει κάθε φορά.


Το Blablatoys.gr αποτελεί συνώνυμο των παιδικών παιχνιδιών καθώς σε εμάς θα βρείτε μια μεγάλη συλλογή από παιχνίδια που καλύπτουν τις ανάγκες σε ψυχαγωγία και εκπαίδευση όλων των παιδιών. Σταχυολογήσαμε τα 5 βασικά tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το καλύτερο παιδικό παιχνίδι που χρειάζεστε κάθε φορά.


1. Συγκέντρωση


Τα παιδιά λατρεύουν να δημιουργούν πράγματα. Τους αρέσει να ζωγραφίζουν, να δημιουργούν κατασκευές ή να παίζουν απλά με τουβλάκια, φτιάχνοντας διάφορα σχέδια. Επιλέξετε παιδικά παιχνίδια που ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα των παιδιών και τα βοηθούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να παραμείνουν συγκεντρωμένα. Μια έξυπνη επιλογή είναι αναμφίβολα τα puzzles, για τα οποία τα παιδιά καλούνται να επιστρατεύσουν τη φαντασία τους αλλά και να συγκεντρωθούν, ώστε να δημιουργήσουν μια εικόνα. Το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα θα τους ενθουσιάσει ενώ θα απολαύσουν όλη τη διαδικασία της δημιουργίας του παζλ.


2. Φτιάξ' το μόνος σου


Στην ίδια ακριβώς φιλοσοφία και τα παιδικά παιχνίδια του στυλ “φτιάξ' το μόνος σου” που βοηθούν τα παιδιά να παραμείνουν συγκεντρωμένα αλλά και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στις κατασκευές. Τέτοιου είδους παιχνίδια είναι κατάλληλα για παιδιά κάθε ηλικίας και αυτό τα καθιστά ιδιαίτερα σοφή επιλογή και για δώρο. Στο blablatoys.gr θα βρείτε δημιουργικά παιχνίδια όπως χειροτεχνίες, κατασκευές, τουβλάκια αλλά και πηλό, τα οποία θα λατρέψουν τα παιδιά και φυσικά θα τα βοηθήσουν να βελτιώσουν τη δημιουργικότητά τους.


3. Εκπαίδευση


Κι όμως ο πιο εύκολος τρόπος για να διδάξουμε κάτι στα παιδιά είναι μέσα από το παιχνίδι. Προτιμήστε παιχνίδια που έχουν και έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα και θα βοηθήσουν τα παιδιά σας να ενισχύσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους. Για παράδειγμα η σειρά μαθαίνω και δημιουργώ, που θα βρείτε στο e-shop μας, δίνει μερικές στιγμές διασκέδασης στα παιδιά ενώ ταυτόχρονα ξεχωρίζει για τον διδακτικό χαρακτήρα αλλά και την πολύτιμη γνώση που προσφέρει.


4. Ομαδικότητα


Παιδικά παιχνίδια που ενθαρρύνουν την ομαδικότητα και βοηθούν ένα παιδί να κοινωνικοποιηθεί πρέπει να παραμένουν ψηλά στη λίστα με τις προτεραιότητές σας. Τα επιτραπέζια παιχνίδια για παράδειγμα προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα, καθώς απαιτούν ομαδικότητα, συνεργασία και βοηθούν ένα παιδί να αντιληφθεί καλύτερα αυτές τις έννοιες αλλά και να συνυπάρξει με άλλους, να συνεργαστεί και να βρει λύσεις σε προβλήματα.


5. Άσκηση


Παιχνίδι σημαίνει φυσικά και άσκηση και ένα ακόμη tip που πρέπει να έχετε κατά νου όταν αγοράζετε παιδικά παιχνίδια είναι πως αυτά είναι καλό να ενθαρρύνουν ένα παιδί να κινηθεί. Για παράδειγμα τα παιχνίδια μίμησης που θα βρείτε στο e-shop μας, δίνουν τη δυνατότητα σε ένα παιδί να “ενσαρκώσει” ρόλους, οι οποίοι φυσικά απαιτούν κίνηση και την ενεργή δραστηριοποίηση του.


Στο Blablatoys.gr θα βρείτε μια τεράστια συλλογή από παιδικά παιχνίδια που συνδυάζουν ψυχαγωγία, άθληση και εκπαίδευση και δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες όπως η ομαδικότητα, να βελτιώσουν τη δημιουργικότητά τους αλλά και να διασκεδάσουν αποκτώντας νέες – πολύτιμες – γνώσεις.

Διαβάστε επίσης