Τηλεφωνικές Παραγγελίες - 2102476132
ESPA
Άδειο καλάθι
Δεν υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα

4 Δημιουργικά παιχνίδια για κ...

4 δημιουργικά παιχνίδια για κάθε ηλικία

Τα οφέλη που προσφέρει το παιχνίδι στα παιδιά έχουν αποτελέσει διαχρονικά αντικείμενο μελέτης και επιστημονικής έρευνας, με τα περισσότερα ευρήματα να συγκλίνουν στο γεγονός πως πρόκειται για μια δραστηριότητα που βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, να αποκτήσουν δεξιότητες αλλά και γνώσεις. Το πόσο «σοβαρά» παίρνουν τα παιχνίδια τα παιδιά – ανεξάρτητα από την ηλικία τους – καταμαρτυρεί το γεγονός πως όταν παίζουν είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένα σε αυτό που κάνουν και παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης. Επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως τα παιχνίδια βοηθούν τον ανθρώπινο οργανισμό να ανακουφιστεί από το στρες, να αναπτύξει επικοινωνιακές δεξιότητες, βιώνοντας παράλληλα μία ευχάριστη και παραγωγική εμπειρία.

Όσο πιο πολύ αφοσιώνεται ένα παιδί στο παιχνίδι του, τόσο πιο πολλά τα οφέλη που απολαμβάνει για την πνευματική αλλά και σωματική του υγεία. Τα δημιουργικά παιχνίδια έρχονται να προσφέρουν αυτές ακριβώς τις «ευεργετικές» ιδιότητες, συμβάλλοντας στη σωματική, γνωστική, συναισθηματική αλλά και κοινωνική ευεξία των παιδιών. Στο BlaBlaToys.gr γνωρίζουμε από πρώτο χέρι το πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα παιχνίδια για την ψυχοσύνθεση και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός παιδιού, και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για δημιουργικές δραστηριότητες. Δημιουργήσαμε ένα πρακτικό οδηγό με 4 παιχνίδια κατάλληλα για παιδιά όλων των ηλικιών που μπορούν να τα βοηθήσουν σημαντικά να «απογειώσουν» τη δημιουργικότητά τους.

  1. Τουβλάκια

Είναι μικροσκοπικά [συνήθως] και μπορούν κάλλιστα να γεμίσουν ένα δωμάτιο. Τα τουβλάκια είναι αναμφίβολα ένα δημιουργικό παιχνίδι με πολλαπλά οφέλη για κάθε παιδί. Μία σακούλα με τα Clemmy μαλακά τουβλάκια που θα βρείτε στο e-shop μας, αρκεί για να βοηθήσει ένα παιδί να προχωρήσει σε μία σειρά από κατασκευές, επιστρατεύοντας τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του. Τα τουβλάκια μπορούν να βελτιώσουν την ικανότητα συγκέντρωσης ενός παιδιού ενώ παράλληλα να το βοηθήσουν να αντιληφθεί βασικές αρχές γεωμετρικών σχημάτων αλλά και κατασκευών.

  1. Πηλός

Πηλός σημαίνει δημιουργία και άφθονες κατασκευές και φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη λίστα με τα παιχνίδια που μπορούμε να επιστρατεύσουμε αν θέλουμε να βοηθήσουμε ένα παιδί να γίνει πιο έξυπνο, πιο δραστήριο αλλά και να βελτιώσει την ευρηματικότητά του. Παίρνοντας στα χέρια του ένα σακουλάκι με πηλό, ένα παιδί – όσο μικρό ή μεγάλο και εάν είναι – μπορεί εύκολα να δημιουργήσει σχέδια και αντικείμενα, παραμένοντας πλήρως συγκεντρωμένο και αφοσιωμένο στον δημιουργικό του στόχο. Αν πρόκειται για μικρής ηλικίας παιδιά, μπορείτε να περάσετε λίγο παραγωγικό χρόνο μαζί τους, φτιάχνοντας δημιουργίες από πηλό, βοηθώντας τα να κοινωνικοποιηθούν αλλά και βελτιώνοντας τις σχέσεις σας μαζί τους.

  1. Πλαστελίνη

Από τη λίστα με τα δημιουργικά παιχνίδια που παραμένουν πάντα χρήσιμα αλλά και «επίκαιρα» δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ούτε η πλαστελίνη. Εύχρηστη, ιδιαίτερα οικονομική και με μεγάλη ανθεκτικότητα, πρόκειται αναμφίβολα για ένα δημιουργικό παιχνίδι στο οποίο μπορείτε να επενδύσετε. Όπως και με τα πηλό, έτσι στην πλαστελίνη εάν στραφείτε σε επιλογές όπως το βαλιτσάκι Cars που περιέχει και πλαστελίνη αλλά και καλούπια, μπορείτε να προσφέρετε μία δημιουργική δραστηριότητά στα παιδιά σας, καθοδηγώντας τα για το πως να διασκεδάζουν ενώ παράλληλα μαθαίνουν νέα πράγματα.

  1. Χειροτεχνίες

Μερικά πολύχρωμα χαρτόνια, λίγη κολλητική ταινία, μαρκαδόροι, ένα ψαλίδι και μερικά αυτοκόλλητα αρκούν για να δημιουργήσει το παιδί σας μία μοναδική ζωγραφιά ή κάποια άλλη καλλιτεχνική δημιουργία. Οι χειροτεχνίες είναι ένα δημιουργικό παιχνίδι που δεν έχει ηλικία, και αποτελούν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να καλλιεργήσει τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες ένα παιδί, να επιστρατεύσει τη φαντασία και την έμπνευσή του και να καταλήξει με ένα τελικό αποτέλεσμα που σίγουρα θα το βοηθήσει να αποκτήσει νέες δεξιότητες και να βελτιώσει τις υπάρχουσες. Η εξάσκηση άλλωστε αποτελεί την καλύτερη μάθηση.

Στο BlaBlaToys.gr θα βρείτε μία μεγάλη γκάμα από δημιουργικά παιχνίδια, για όλες τις ηλικίες, για να βοηθήσετε το παιδί σας να βελτιώσει της δεξιότητές του, να αποκτήσει νέες γνώσεις και να καλλιεργήσει την ευρηματικότητα και φαντασία του.  

Διαβάστε επίσης